Välj en sida

ROT-avdraget

rot

Vad är ROT?

ROT är ett statligt program som år 2004 ledde till ett skatteavdrag för alla som vill anlita hantverkare för renovering, ombyggnation och tillbyggnation i fastigheter de äger och som är minst fem år gamla. ROT täcker alltså inte nybyggnation.

När man renoverar, bygger till, eller bygger om i sitt hus eller lägenhet så behöver man i regel hjälp utifrån – i större eller mindre utsträckning. Det finns gott om händiga människor i Sverige, som kan klara stora delar av sina byggprojekt själva, men många behöver viss hjälp – och andra saknar tid.

När det gäller VVS, elektricitet, kakelsättning och annat av mer avancerat slag så brukar man vilja anlita erkända hantverkare för jobbet – för att det ska bli gjort på rätt sätt och inom ett rimligt tidsperspektiv. Sedan ROT introducerades så betalar man som svensk skattebetalare alltså bara halva summan för arbetet – resten står staten för.

Hur mycket kan man få i avdrag?

Varje enskild person kan få upp till 50 000 kronor i ROT-avdrag per år. Ofta ägs en fastighet av två personer och då är summan tillsammans det dubbla, eftersom ROT-avdraget baseras på person och inte fastighet. Man får givetvis själv lägga lika mycket, eftersom det bara är halva kostnaden som täcks av staten – och alla materialkostnader står man själv för. Trots detta är ROT-avdraget en stor hjälp för renoveringssugna människor.

Överlåt allt åt oss

När du vill anlita Förslövs Rör AB för VVS-uppdrag, och nyttja ROT-avdraget för våra tjänster, så är det bara att luta dig tillbaka och låta oss sköta hela processen med ansökan och utbetalning. Du behöver inte ligga ute med summan utan betalar från början bara halva summan av arbetskostnaderna.

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer.

 

 

Kontaktuppgifter

Förslöv Rör AB
Box 19,
26901 Förslöv
Telefon: 0708-85 07 10,
E-post: info@forslovror.se